Anna von Lipa glaswerk

Het mooiste Europese glaswerk is gemaakt door de vakmensen van Anna von Lipa. Kristalglas, gekleurd, transparant, effen, swirl, of met een hobnail. Deze te gekke collecties hebben we in ons assortiment opgenomen.

De kenmerkende collecties van Anna von Lipa

anna von lipa hobnail

Hobnail

Dit glaswerk wordt in een mal gegoten waardoor het al die “nails” krijgt aan de buitenkant, vervolgens gaat de glasblazer aan de slag en maakt er dan een karaf, waterglas, vaas of schaaltje van.

Shop Hobnail

Swirl

Deze collectie is prachtig! De swirls in het glaswerk komen voort uit het draaien van het vloeibare glas, ieder glaswerk is anders en daarmee uniek!

Shop Swirl
Limoux witte wijnglas - Rosa // Anna von Lipa (set van 2)

Limoux

Deze elegante serie met net zoals de swirl een lichte golf in het glas. Kenmerkend voor dit design is de “open” kelk van het witte en rode wijnglas.

Shop Limoux
Lyon glas - Rosa // Anna von Lipa glazen lifestyle roze glaswerk kristal table things

Lyon

Karakteriseert zich door de subtiele, toch aanwezige, rimpels in het glas. Een te gekke collectie voor al je feest glaswerk! Van witte wijnglas tot cocktailglas of G&T glas.

Shop Lyon
Ripple witte wijnglas - Rosa // Anna von Lipa (set van 2)

Ripple

Mooi! Deze collectie heeft ook een verfijnde rimpeling in het glas, maar een stuk strakker/vierkanter qua design glas. Beschikbaar in wijnglas & champagneglas.

Shop Ripple
anna von lipa hobnail
TAGLINE

Gekleurd kristalglas

Het kristalglas is natuurlijk gekleurd. Een combinatie van traditionele technologie & aardemineralen vat het brede scala aan kleuren samen. De blauwachtige tinten worden bereikt door toevoeging van de vloeibare glasmassa Kobaltoxide. De groene en bruinachtige kleuren worden gecreëerd met ijzer. Roze en robijn met goudchloride. Anna von Lipa is er trots op om samen te werken met getalenteerde glazenmakers die ons leren onze eigen kleuren te ontwikkelen uit de schatkamer van de natuur.

Al het Anna von Lipa glaswerk

Care Guide

De kristallen glazen kunnen in de vaatwasmachine gewassen worden mits de volgende aanbevelingen in acht worden genomen:

Vaatwasserbestendig

- Gebruik een kort wasprogramma, minder dan 60˚ Celcius, zonder droogprogramma.
- Open de deur van de wasmachine zodat het water kan verdampen & droog je glazen direct af met een theedoek.
- De glazen zijn bestand tegen milde zuren maar niet tegen sterkere zuren zoals "ontkalkers. In plaats daarvan raden we je aan om een zachte citroen- of azijnzuur te gebruiken.

Afwassen

Liever was/spoel je de glazen met de hand af om eventuele kalkaanslag te voorkomen. Beetje van je tijd & liefde en je glazen blijven jarenlang mooi!

Niet vaatwasserbestendig

Deze items kunnen niet in de vaatwasser:
- Serie “Kate”
- Alle Martini glazen
- Alle Gin glazen
- Hobnail Glas Crystal/Goud

Inspirerend
Inspirerend

Raak geïnspireerd door unieke stylings

Behulpzaam
Behulpzaam

We helpen je graag met een persoonlijk styling advies

Verrassend
Verrassend

Je bestelling altijd als
cadeau ingepakt

Snelle Levering
Snelle levering

Levering binnen 2 dagen uit voorraad

Handgemaakt

Glas is een fantastisch materiaal. Het is vloeibaar en daarmee artistiek vorm te geven en tegelijkertijd toch ongelooflijk sterk. De transparantie en de reflectie van het glas creëert diepte en prachtige reflecties. Het blazen van glas is een fascinerend & tijdrovend proces. De kunstenaar hanteert het glas als het nog vloeibaar is tot 1300˚ Celsius, daarmee is ieder item uniek & kunnen er eventueel de volgende kenmerken ontstaan:

Luchtbelletjes of charmebubbels

Ze komen van nature voor in het werkproces wanneer lucht wordt gevangen tussen de verschillende glaslagen. Een glas wordt in meerdere lagen geblazen en daardoor kunnen er luchtbellen ontstaan. Kleinere luchtbellen zijn kenmerkend voor handgemaakt glas en zien wij niet als een kwaliteitsverlies. Grote, niet mooie luchtbellen worden altijd weer omgesmolten om opnieuw geblazen te worden.

Kleurverschillen

Doordat iedere kleur met de hand gemaakt wordt, kan het zo zijn dat de kleur Rose van een karaf anders is dan die van een Rose glas. Uiteraard doet Anna von Lipa haar uiterste best om dit te minimaliseren, maar eventuele lichte kleurverschillen zijn natuurlijk en zien we niet als kwaliteitsverlies.

Spanning

Bij temperatuurverschillen kunnen spanningen ontstaan. Om deze spanningen te vermijden, koelen ze de afgewerkte en nog hete glazen heel langzaam af. Als de schade tijdens het proces is ontstaan, is het glas extreem breekbaar en kan het bij de minste stoot plotseling barsten of barsten. Daarom is dit een tijdrovend en daarmee kostbaar proces.

Meer Anna von Lipa?

Anna Von Lipa Logo

Anna von Lipa heeft nog veel meer collecties & nog een aantal andere kleuren om uit te kiezen… Helaas hebben we niet alles op voorraad, maar heb je een vraag over een andere collectie? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Of bekijk de andere collecties van Anna von Lipa op hun website: annavonlipa.com